Over IN2N

Het plezier in de modeltreinhobby is bij mij al in de jonge jaren ontstaan. Wonend in Haarlem was ik in de jaren 90 op de juist plaats voor de zelfbouwer van NS materiaal in schaal H0. Met THS in de Zoetestraat, Spoorcuriosa in de Dr. Leydsstraat en Modelbouw Centrum Haarlem in de Zijlstraat was alles binnen fietsafstand bereikbaar. En hoe groot was de tevredenheid als je weer een model had gemaakt wat bijna niemand had.

De overstap naar N-spoor kwam voor mij niet alleen vanwege ruimtegebrek, maar ook omdat het zelf bouwen voor mij het grootste plezier gaf. In H0 is in de afgelopen jaren zo ontzettend veel op de markt gekomen dat er minder uitdagingen over blijven voor zelfbouw. Want laten we eerlijk zijn, het is als zelfbouwer vaak moeilijk om te tippen aan het niveau van de grote fabrikanten. Dat haalde voor mij de gein er wel een beetje uit, als je eigengemaakte model niet meer uniek is en relatief amateuristisch aandoet naast de professionele modellen.

Verder motiveerde de ontwikkelingen op het gebied van 3D-print om in N-spoor aan de gang te gaan. Er kan inmiddels heel veel, maar hoe groter je model hoe (exponentieel) hoger de kosten. Voor spoor N is het inmiddels heel goed haalbaar om thuis zelf hele mooie dingen te printen tegen aanvaardbare kosten.

IN2N is ontstaan uit plezier voor de hobby en de wens dat met anderen te delen. Ik ontwerp en maak feitelijk alleen datgene waar ik zelf interesse in heb en wat nog nergens verkrijgbaar is. Als thema heb ik mezelf de beperking opgelegd dat het te maken moet hebben met de NS en al het materiaal wat in Nederland reed in de periode tussen het einde van de tweede wereldoorlog en de millenniumwisseling. Mijn persoonlijke voorliefde gaat naar de oude lijn tussen Amsterdam en Rotterdam.

Kwa technieken bestaat alles wat ik maak uit geëtst messing / nieuw zilver en onderdelen uit 3D print techniek. Het meeste komt uit mijn eigen Anycubic Photon 3D printer (tegenwoordig al voor 250 euro te krijgen) en wordt ontworpen in Blender. Ets tekeningen maak ik in Inkscape en worden bij verschillende leveranciers uitgevoerd, ik ets niets zelf.

Ik wil op deze website niet met naam en toenaam verschijnen. Dat is niet uit privacy overwegingen, maar omdat ik graag wil dat alle Google-zoekresultaten op mijn eigen naam leiden naar mijn dagelijks werk. Wil je weten wat ik verder doe, voel je vrij om hier rond te kijken: www.ovt.nu. Ik reageer wat betreft modelbouw gerelateerde zaken alleen op mijn mail via deze website: casper@in2n.nl.

Voor nu bied ik een aantal dingen via deze site aan voor verkoop. In eerste instantie bied ik dit als privé-persoon aan. Je koopt dus van een particulier. Als dit een groot succes wordt dan zal ik t.z.t. een kvk nummer aanvragen en wordt alles meer professioneel.

In principe zullen alleen bouwsets beschikbaar komen. Het ontwerpen en uitdenken is waar het plezier in gaat zitten, en ik besteed liever mijn tijd aan het maken van een nieuw ontwerp dan aan het bouwen voor collega hobbyisten. En enkele keer komt wellicht iets kant-en-klaar voor verkoop in de aanbieding, maar reken hier maar niet op.

Bouwsets komen in verschillende uitvoeringen. Messing etswerk is goedkoper naarmate je meerdere exemplaren laat maken. Voor 3D print geldt dat niet en is het vrij bewerkelijk om zelf te produceren. Kortom, uit praktische overwegingen bied ik het liefst het etswerk aan en laat ik jullie zelf thuis de 3D print uitvoeren. Daarom zijn de kits met alleen etswerk verreweg het goedkoopst. Ook wil ik het zelf maken en ontwerpen graag stimuleren, dus al mijn 3D ontwerpen zijn via deze site gratis te downloaden. Je leest het goed!! Vriendelijk verzoek is om eventuele commerciële projecten waarin je mijn ontwerpen gaat gebruiken even in overleg te doen.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa