Over IN2N

Het plezier in de modeltreinhobby is bij mij al in de jonge jaren ontstaan. Wonend in Haarlem was ik in de jaren 90 op de juiste plaats voor de zelfbouwer van NS materiaal in schaal H0. Met THS in de Zoetestraat, Spoorcuriosa in de Dr. Leydsstraat en Modelbouw Centrum Haarlem in de Zijlstraat was alles binnen fietsafstand bereikbaar. En hoe groot was de tevredenheid als je weer een model had gemaakt wat bijna niemand had.

De overstap naar N-spoor kwam voor mij niet alleen vanwege ruimtegebrek, maar ook omdat het zelf bouwen voor mij het grootste plezier gaf. In H0 is in de afgelopen jaren zo ontzettend veel op de markt gekomen dat er minder uitdagingen over blijven voor zelfbouw. Want laten we eerlijk zijn, het is als zelfbouwer vaak moeilijk om te tippen aan het niveau van de grote fabrikanten. Verder motiveerde de ontwikkelingen op het gebied van 3D-print om in N-spoor aan de gang te gaan. Er kan inmiddels heel veel, maar hoe groter je model hoe (exponentieel) hoger de kosten. Voor spoor N is het inmiddels heel goed haalbaar om thuis zelf hele mooie dingen te printen tegen redelijke kosten.

IN2N is ontstaan uit plezier voor de hobby en de wens dat met anderen te delen. Ik ontwerp en maak feitelijk alleen datgene waar ik zelf interesse in heb en wat nog nergens verkrijgbaar is. Als thema heb ik mezelf de beperking opgelegd dat het te maken moet hebben met de NS en al het materiaal wat in Nederland reed in de periode tussen het einde van de tweede wereldoorlog en de millenniumwisseling. Mijn persoonlijke voorliefde gaat naar de oude lijn tussen Amsterdam en Rotterdam.

Kwa technieken bestaat alles wat ik maak uit geëtst messing / nieuw zilver en onderdelen uit 3D print techniek. Het meeste komt uit mijn eigen Elegoo Mars 3 3D printer en wordt ontworpen in Blender. Ets-tekeningen maak ik in Inkscape en worden bij verschillende leveranciers uitgevoerd, ik ets niets zelf.

Voor nu bied ik een aantal dingen via deze site aan voor verkoop. In eerste instantie bied ik dit als privé-persoon aan. Je koopt dus van een particulier. Als dit een groot succes wordt dan zal ik t.z.t. een kvk nummer aanvragen en wordt alles meer professioneel. Van de meeste modellen zullen alleen bouwsets beschikbaar komen. Het ontwerpen en uitdenken is waar het plezier in gaat zitten, en ik besteed liever mijn tijd aan het maken van een nieuw ontwerp dan aan het bouwen voor collega hobbyisten. En enkele keer komt wellicht iets kant-en-klaar voor verkoop in de aanbieding, maar reken hier maar niet op.

Ik reageer wat betreft modelbouw gerelateerde zaken alleen op mail via: casper@in2n.nl. Op beurzen sta ik niet met IN2N. Wel ben ik soms te vinden in een shirtje van de Delftse modelbouwvereniging. Ik hoop in de komende jaren meerdere van mijn modellen op de clubbaan hun rondjes te laten rijden. Dus wie weet tot ziens!

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa