Het IN2N doosje

In de zoektocht naar een geschikte verpakking ben ik uitgekomen op een doosje van eigen makelij. Ik snijd de onderdelen op de lasersnijder (een LED-laser is voldoende hiervoor, CO2 kan uiteraard ook). Wederom door tijdgebrek maak ik geen doosjes voor de losse verkoop. De enkele kant en klare modellen zijn wel van een dergelijke verpakking voorzien.

Voor de doosjes gebruik ik simpele materialen: 2 mm dik grijskarton en kraftpapier (bruin en grijs) voor het omplakken. Het logo spuit ik met de airbrush en een sjabloontje. De template voor de doosjes tref je hier als download:

Template voor doosje 2 mm karton (A4)
Template voor deksel 2 mm karton (A4)
Template voor omplakken deksel (A3)
Template voor omplakken doosje (A3)

Met dit template kun je de lasersnijder aansturen of je kunt het gebruiken om met een scherp mes de doosjes uit 2 mm grijskarton te snijden. Het omplakken is relatief eenvoudig. Zoek op YouTube een filmpje over ‘boekbinden’ en ‘omplakken’ en je vindt voldoende instructies over hoe je zoiets aanpakt. Het is daarbij de kunst om het papier waarmee je omplakt goed vochtig te houden zodat je eindresultaat strak wordt.

Voor de foam inlay ben ik bereid om voor de IN2N modellen een passende inlay te maken. Kosten zijn 5 euro per inlay bestaande uit bodem (1 cm schuim), vorm voor je rijtuig (2 cm dik, precies passend) en het afdekkende foam (1 cm met IN2N logo). Inlays worden op maat gemaakt dus er is enige levertijd.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa